Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Łukasz Wojnowski (1349 niezalogowanych)
347 Postów

(sorlandet)
Stały Bywalec
Ronn zacytuję Ciebie... parskam ze śmiechu jak to czytam
Cyt: A co do samych domkow... to zdecydowanie JA uwielbiam architekture norweska. Drewniane domki sa bardziej przyjazne dla organizmu niz beton... wykonczenie i umeblowanie w Norge daje szerokie pole do popisu...

... i ogolnie patrzac na calosc co jest bardzo WAZNE.... Jest zachowana spojnosc w architekturze, lad i porzadek, umiar...

- Drewniane domki owszem są przyjazne dla organizmu,tylko norweskie hyble są przeważnie grzybem oblepione,nasiąknięte wilgocią, wydobywa się z nich fetor,ze szkoda az noskiem wdychać tą truciznę..
Co do tego norweskiego ładu i porządku...???
- tu bym się kłóciła największych brudasów jak norwegianie.. to nie spotkałam nigdy życiu tak mają czysto,ze Polek potrzebują do pomocy,bo sobie poradzić z własnym brudem nie mogą . hahaha
"spójność" w architekturze.... przecież te wszystkie chaty się ze starosci rozsypują
Ronn Ty masz jedno oko na Maroko, a drugie na Kaukaz

DonHan nie pisze się własnemi rencami tylko własnymi rękoma
proponuję się cofnąć do szkoły podstawowej tam będzie Tobie lepiej...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
gargamel gargamelowaty
(gargammell)
Stały Bywalec
Lomo napisał:
Chłopie jak cię nie stać to nie pluj jadem. Miałem swego czasu wspólpracownika który o norweskich domach wypowiadał się w twoim stylu , a sam z rodziną w Polsce mieszkał w poniemieckim rozpadającym się czworaku strasznie wyglądającym i przerośniętym grzybem przez całość. Sam mam dwa domy typu norweskiego w PL i zachorowałem jeszcze na jeden piękny biały ze szkloną werandą nad gankiem Svalen. Nawet namierzyłem już pokrycie dachowe o wyglądzie tego norweskiego w starym stylu z kamiennych płytek. Bawią mnie ludzie którzy wstrząśnięci są jak się elewację robi ze zwykłej szorskiej deski , a sami mieszkają w czymś co nazwać psią budą było by obrazą psich bud .przestan marzyc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
sorlandet napisał:

- tu bym się kłóciła największych brudasów jak norwegianie.. to nie spotkałam nigdy życiu tak mają czysto,ze Polek potrzebują do pomocy,bo sobie poradzić z własnym brudem nie mogą . hahaha

Bledne zalozenie. Norwegowie nie dlatego wynajmuja Polki do sprzatania, bo nie potrafia sobie poradzic, a wylacznie dlatego, ze stac ich na to zeby nie tracic czasu i zdrowia na sprzatanie Te kilkaset koron co tydzien, lub dwa nie ma dla nich wiekszego znaczenia. Nie jestes w stanie tego zrozumiec, ze to komfort wrocic z pracy, np. w piatek, a w domu czysciutko ? Ty wolisz zakasac rekawy i zasuwac ze szmata i odkurzaczem, ja wole oddac sie przyjemniejszym zajeciom

PS,
Twoje wypowiedzi beda bardziej czytelne, jesli nie bedziesz tam wstawiac setki niczemu nie sluzacych ikonek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
740 Postów

(Remigrant)
Wyjadacz
Lindemans napisał:Nie jestes w stanie tego zrozumiec,
ze to komfort wrocic z pracy, np. w piatek, a w domu czysciutko ?
Ty wolisz zakasac rekawy i zasuwac ze szmata i odkurzaczem,
ja wole oddac sie przyjemniejszym zajeciom

W tym jest coś logicznego,
o ile ma się oczywiście,
psychiczną
kasę na taki "luksus".
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Gabrysiu, plone z ciekawosci, co to jest "psychiczna kasa" ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Lindemans napisał:

Bledne zalozenie. Norwegowie nie dlatego wynajmuja Polki do sprzatania, bo nie potrafia sobie poradzic, a wylacznie dlatego, ze stac ich na to zeby nie tracic czasu i zdrowia na sprzatanie

Aniu to jak to w końcu z tymi Polkami na sprzątaniu?
bo tak tu kręcą ostatnio
kilku to mówi, że te sprzątaczki to straszne brudasy i tylko telefonik i pazurki przy tzw sprzataniu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Podejrzewam, iz wiekszosc polek nie ma zbytniego pojecia o sprzataniu.

Widze oczyma duszy, jak one jedna stechla szmata myja wszystko co popadnie.
Wszak aby cos dobrze wykonywac, trzeba miec chocby jakies mierne pojecie o danej czynnosci.

Korzystanie z lazienki po umyciu jej przez panne polska mogloby byc grozne dla zdrowia.

Uwazam, ze trzeba zawsze patrzyc sie na rece takich panienek i instruowac jak maja prace wykonywac.
Wszak oko panskie konia tuczy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Widze oczyma duszy, jak one jedna stechla szmata myja wszystko co popadnie.
kazdy sadzi po sobie
zazwyczaj to sprzatajac domki korzysta sie z materialow norwega i taka szmata trafia sie bardzo czesto

ale bez przesady wiecej norwegow korzysta z pomocy Armi Zbawienia i darmowych posilkow niz ma polskie sprzataczki wystarczy spojrzec na skattelistene
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
ty cycek to podgladacz jestes.
Lubisz zwiedzac skattelister? W jakim celu? Ciekawosc moze tobie zaszkodzic.

Masz moze prowadzone przez siebie statystyki? Podziel sie z nami, nie badz nieuzyty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
cysiek2 napisał:

ale bez przesady wiecej norwegow korzysta z pomocy Armi Zbawienia i darmowych posilkow niz ma polskie sprzataczki wystarczy spojrzec na skattelistene

To moze byc prawda, bo wiekszosc woli zatrudniac azjatki i latynoski. Co ci tam bede cycu tlumaczyc, sam stwierdziles, ze Polakow juz nie zatrudniasz, bo tylko kombinowali, kradli i chorowali. Znasz temat od podszewki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:14  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok